Over Groeikracht

Open initiatief

Groeikracht is een initiatief van Cosun, en is voor iedereen die werkt aan rendabele, toekomstbestendige teelt. De teelt van aardappel, suikerbiet en cichorei is waar de Cosun bedrijven veel affiniteit mee hebben. Cosun gelooft heel sterk, dat door onze krachten te bundelen, we meer effect kunnen hebben.  De agrarische diensten van Aviko, Sensus en Cosun Beet Company zijn nauw verbonden met Groeikracht. Via deze agrarische diensten hebben we een netwerk van een kleine 10.000 telers. De informatie die opdoen, delen we graag. We geloven dat door samen op te trekken, we echt een verschil kunnen maken. De praktische ervaring van telers, gecombineerd met het netwerk en de slagkracht van Cosun maakt ons sterk.  Voor meer informatie, zie www.cosun.nl

Vanuit Groeikracht kunnen we samen blijven groeien!

Telers zorgen van huis uit graag voor groei. Onze telers ervaren uitdagingen op gebied van rendement, bodem, plantgezondheid, biodiversiteit en maatschappelijke waardering. Samen met de telers gaan we aan de slag om de toekomstbestendigheid van de teelt te verbeteren. Cosun zet daarbij haar netwerk en slagkracht in. We gebruiken contacten met onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties en initiëren innovaties. Dat doen we vanuit onze nieuwe community: Groeikracht. Binnen Groeikracht delen telers on- en offline hun kennis en ervaring, passen ze innovaties als eerste toe. Groeikracht vertelt het positieve verhaal van de telers aan de maatschappij. Zo helpt Groeikracht telers economisch, ecologisch en sociaal te kunnen blijven ondernemen.

Voor wie is Groeikracht?

Groeikracht is een open netwerk. We nodigen telers en andere geïnteresseerden uit om suggesties, ideeën of zelfs concrete projecten in ons netwerk te delen. De telers hebben gezamenlijk zeer veel kennis beschikbaar en ervaringen opgedaan. Door dat met elkaar te delen en te verrijken met uit te voeren onderzoek is er meer informatie beschikbaar en kunnen we betere keuzes maken en beslissingen nemen. Dat geldt voor alle telers van Cosun en voor alle teelten ie we onder handen hebben.