Inspiratieboerderijen

We zien in de akkerbouw talloze nieuwe innovaties en ingrepen de ronde doen. Dat is interessant, maar zorgt op zichzelf niet voor verandering. Daarom heeft Groeikracht Cosun de Inspiratieboerderijen in het leven geroepen: plekken waar we de nieuwste technieken demonstreren en bespreken.

De aankomende jaren nodigen we ondernemers zoals jij uit bij verschillende evenementen en inspiratiedagen, om met elkaar in gesprek te gaan over de oplossingen van de toekomst.

Praktijkgericht

Bij Groeikracht geloven we in een praktijkgerichte aanpak om de grote hoeveelheid kennis in de sector concreet te maken. We zijn de Inspiratieboerderijen samen met ondernemers gestart om de nieuwste technieken te laten zien. Veel ondernemers willen graag hun inspiratie delen met anderen. Wij geven een podium aan de akkerbouwers die met nieuwe technieken aan de slag zijn gegaan, zoals de inzet van een zaai- en schoffelrobot, en vragen hen als ‘gastheer/gastvrouw’ voor verschillende inspiratiedagen door het jaar heen.

In gesprek over de toekomst

Wil je ook over jouw ideeën vertellen, of wil je zelf geïnspireerd worden? We zijn ervan overtuigd dat het gesprek tussen telers van grote waarde is. Het uitwisselen van meningen en ervaringen tussen telers is een cruciaal aspect van de Inspiratieboerderijen. Houd de website van Groeikracht in de gaten om te kijken wanneer jij met andere enthousiastelingen in gesprek kunt op de Inspiratieboerderijen.

Gerelateerd nieuws

Campagne #Emissiereductiesprint: samenwerken om emissies te reduceren
Nieuws

Campagne #Emissiereductiesprint: samenwerken om emissies te reduceren

05 juni 2023
Om de emissies van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater te verminderen, zijn BO Akkerbouw, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) en LTO Nederland gestart met de campagne #Emissiereductiesprint. Onderzoek wijst uit dat akkerbouwers vooral inzetten op driftreductie - maar er is nog een hoop te winnen bij het reduceren van afspoeling, uitspoeling en erfemissie. Daarom bundelen zij kennis over de meest effectieve maatregelen in: de Emissiereductiesprint!
Opening eerste Groeikracht Inspiratieboerderij 16 maart
Nieuws

Opening eerste Groeikracht Inspiratieboerderij 16 maart

28 maart 2023
Op donderdag 16 maart stelde de eerste Inspiratieboerderij van Groeikracht Cosun het erf beschikbaar voor een feestelijke opening. Op het erf van Derks Gewasbescherming gingen we in gesprek met belangstellenden over de toekomst van de akkerbouw en de innovaties die bij de Inspiratieboerderijen in de praktijk zullen worden gebracht.
Praktijkervaring opdoen met de FarmDroid in de cichoreiteelt
Nieuws

Praktijkervaring opdoen met de FarmDroid in de cichoreiteelt

03 augustus 2022
Dit jaar is er voor het eerst praktijkervaring opgedaan met de FarmDroid in de cichoreiteelt als onderdeel van het Groeikrachtproject ‘sneller meer mechanische onkruidbeheersing’. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het project en de werking en inzet van de FarmDroid.

Partners