Eerste klankbordsessie Groeikracht: smaakt naar meer!

26 maart 2021

Eerste klankbordsessie Groeikracht: smaakt naar meer!

Op 26 maart organiseerde het Groeikrachtteam een digitale bijeenkomst met een afvaardiging van telers van aardappel, cichorei en suikerbiet. De inzet van de meeting: Groeikracht!

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen waaraan Groeikracht kan bijdragen? Dat was de centrale vraag op 26 maart, tijdens een digitale bijeenkomst van Groeikracht met een afvaardiging van telers van aardappel, cichorei en suikerbiet.  

Telers die deelnamen aan deze eerste klankbordsessie van Groeikracht noemden het meest het verdienmodel, verbinding met de maatschappij, gewasbeschermingsmiddelen, duurzaam telen, samenwerking en exploitatie van de grond als onderwerpen waar Groeikracht zich aan moet wijden. 

Samen optrekken
De input van de telers is waardevol. Groeikracht gaat de komende tijd aan de slag met deze thema’s. De bijeenkomst bevestigde bovendien de behoefte om meer samen op te trekken.  

Regionale bijeenkomsten
In de zomer organiseert Groeikracht negen regionale bijeenkomsten met telers om direct wensen en ideeën op te halen en te horen waar we prioriteit aan moeten geven.  Heb je suggesties, of wil je deelnemen? Neem contact met ons op.