Groeikracht Cosun lanceert kennisbank voor telers

20 juni 2024

Groeikracht Cosun lanceert kennisbank voor telers

Met trots kondigen we de lancering aan van de Groeikracht Cosun kennisbank! Deze is speciaal ontwikkeld om onze telers van suikerbieten, aardappelen en cichorei te ondersteunen bij het maken van duurzame teeltkeuzes.

In de kennisbank vinden telers praktische documenten met tips en richtlijnen om hun gewassen toekomstbestendig te verbouwen. De informatie is overzichtelijk onderverdeeld in categorieën zoals bodem, gewas en water voor bodemverbetering, en zowel algemene als gewas-specifieke adviezen voor plantgezondheid.

Met deze kennisbank willen we onze telers helpen om belangrijke duurzaamheidsdoelen te bereiken, zoals minder dan 50 mg nitraat per liter grondwater en een 50% reductie in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Als coöperatie hebben we een unieke positie om voorop te lopen in de transitie naar een toekomstbestendige en duurzame keten. We werken samen met onze leden en telers om oplossingen te vinden voor de uitdagingen op de akker en verbeteren tegelijkertijd het verdienvermogen. Laten we samen werken aan een duurzame toekomst voor onze sector! Kijk hier voor de kennisbank.