Opening eerste Groeikracht Inspiratieboerderij 16 maart

28 maart 2023

Opening eerste Groeikracht Inspiratieboerderij 16 maart

Op donderdag 16 maart stelde de eerste Inspiratieboerderij van Groeikracht Cosun het erf beschikbaar voor een feestelijke opening. Op het erf van Derks Gewasbescherming gingen we in gesprek met belangstellenden over de toekomst van de akkerbouw en de innovaties die bij de Inspiratieboerderijen in de praktijk zullen worden gebracht.

Over het project

De Inspiratieboerderijen zijn een nieuw project van Groeikracht Cosun, met als doel innovaties te koppelen aan de boerenpraktijk. Naast de bekende demodagen of landbouwbeurzen is het waardevol om van boeren zelf te horen hoe zij ervaring opdoen met nieuwe technieken. “Op de inspiratieboerderij gaan we de komende jaren laten zien welke oplossingen er zijn voor onze telers om de teelten – abc – nog toekomstbestendiger te maken dan ze nu zijn”, aldus Huub van der Velden, aanjager van het project binnen Groeikracht.

Enthousiasme en goede gesprekken

We kijken terug op een schitterend evenement met mooie gesprekken. In de aankomende maanden willen we de informatie over de Inspiratieboerderijen verder uitbreiden, en nodigen we telers uit om zelf ook Inspiratiedagen bij te wonen. Joost Derks, een jonge teler en eerste Inspiratieboer, heeft er in elk geval zin in: “ik hoop dat wij, met de inspiratieboerderij, hier van toegevoegde waarde zijn en dingen kunnen laten zien aan de rest van de agrarische sector.”

Ideeën, suggesties of vragen?

Binnen Groeikracht zijn we altijd op zoek naar de connectie met onze telers. Wil je meer weten over de Inspiratieboerderijen? Heb je een idee voor wat je zou willen zien, of wil je misschien zelf óók een Inspiratieboer worden? Stuur een vraag in via onderstaand formulier, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

  • Waar wil je contact over opnemen?