Subsidie voor telers die investeren in duurzame gewasbescherming!

23 augustus 2023

Subsidie voor telers die investeren in duurzame gewasbescherming!

Maak gebruik van de nieuwe Subsidie Geïntegreerde gewasbescherming van de RVO! Telers die willen investeren in mechanische onkruidbestrijding kunnen zich nu inschrijven voor een nieuwe RVO-regeling, bij investeringen van minimaal €5.000. De subsidieregeling gaat open vanaf 1 september.

Ga je binnenkort als teler investeren in duurzame gewasbescherming of ga je gebruik maken van preventieve of niet-chemische maatregelen, dan loont het de moeite om te kijken of je voor subsidie in aanmerking komt. Van 1 september tot 29 september gaat namelijk een nieuwe RVO regeling open:

Subsidie Geïntegreerde gewasbescherming.

Je kan 50% subsidie krijgen op je investeringskosten bij een minimum investering van 5.000 in mechanische onkruidbestrijding. Je kan als landbouwbedrijf zelfstandig subsidie aanvragen, maar je mag dit ook doen in een samenwerkingsverband van 2 of meer landbouwondernemingen. Bij dat laatste is het wel verplicht om een samenwerkingsovereenkomst mee te sturen.

Je mag maximaal 2 investeringsaanvragen doen.

  • Welke investeringen komen in aanmerking?
    Alleen niet-chemische investeringen in mechanische onkruidbestrijding. Het nieuwe bedrijfsmiddel moet gericht zijn op het vernietigen, afmaaien, verhakselen, kapot frezen of inwerken van groenbemesters.
  • Wat moet je indienen?
    Een nog niet getekende offerte met een beschrijving van het bedrijfsmiddel en de totale kosten.
  • Wanneer indienen?
    Vanaf 1 september in het e-loket van RVO. Hiervoor heb je e-herkenning niveau EH3 nodig. Let op: het budget is beperkt (€3,5 miljoen) en aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wees er snel bij!