Cosun-teler als enige akkerbouwbedrijf bij laatste genomineerden Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024

04 april 2024

Cosun-teler als enige akkerbouwbedrijf bij laatste genomineerden Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024

Jasper en Afke Baukje Spierings uit Oss zijn woensdag 27 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024. De ondernemers ontvingen de prestigieuze prijs uit handen van demissionair minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. We feliciteren hen van harte! Als enige akkerbouwbedrijf zat de familie Van den Hoek uit Heinenoord bij de laatste 5 genomineerden. Daar zijn we trots op!

De prestigieuze prijs Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt elk jaar toegekend aan ondernemers die zich onderscheiden door hun innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

In Heinenoord, Zuid-Holland, leiden Peter van den Hoek (56), zijn vrouw Anja (53), en broer Arie-Pieter (59) samen met hun zoons Wim (23) en Chris (22) een 350 hectare groot akkerbouwbedrijf. Naast suikerbieten telen ze diverse andere gewassen, waaronder consumptieaardappelen, pootaardappelen, wintertarwe, uien en bonen. Ook besteden ze 10 hectare aan akkerrandenbeheer. Op de schuurdaken schitteren maar liefst 2.500 zonnepanelen. Deze maken het bedrijf niet alleen energieneutraal, met een imposante 500 kWh-accu wordt overtollige energie opgeslagen.

Het is slechts één voorbeeld van de vele innovaties op het akkerbouwbedrijf, waar biodiversiteit centraal staat. Groeikracht Cosun biedt graag een platform aan ondernemers zoals Peter die experimenteren met manieren om hun bedrijf steeds duurzamer en toekomstbestendiger te maken.
Lees hier een portret van Peter en zijn bedrijf dat we eerder maakten voor Groeikracht Cosun.