Uitkomsten eerste Groeikracht poll

16 juli 2021

Uitkomsten eerste Groeikracht poll

De afgelopen tijd hebben meer dan 545 bezoekers van de Groeikracht website de poll ingevuld: “Welke ontwikkelingen vind jij het meest relevant voor de akkerbouw en je bedrijf?”

Maar liefst 75% van de respondenten antwoordt dat “Verbetering van teeltrendement en verdienvermogen” het meest relevant is. Het rendement van de teler is een van de belangrijkste doelen van Groeikracht. De score op dit antwoord onderstreept dit opnieuw.  

Op de tweede plaatst eindigde ‘het wegvallen van gewasbeschermingsmiddelen’. Het is duidelijk dat ook dit thema leeft. De afgelopen tijd zijn er binnen het Groeikracht project ‘Cosun onkruid platform’ diverse testen gedaan met voornamelijk machinale onkruidbeheersing. In deze film zie je de machines in actie. Met deze praktische projecten werken we aan oplossingen voor het wegvallen van gewasbeschermingsmiddelen. De resultaten van deze projecten volgen via updates in dit platform. 

Polls zijn een belangrijke graadmeter voor Groeikracht. Het Groeikracht initiatief bestaat doordat telers en andere geïnteresseerden meningen, suggesties of zelfs concrete projectideeën aanleveren. Door samenwerking en kennisdeling, werken we aan de toekomstbestendigheid van teelt.  

Dank aan iedereen die op de poll heeft gereageerd! Graag nodigen we je uit ook te reageren op de nieuwe poll over maatschappelijke erkenning en waardering.